Konstfrämjandet Uppland

2

Konstfrämjandet Uppland

Aktuellt: Juni 2021

Nyheter

Horisont Hospitalet — en utställning i Hospitalsparken

Utställning med Muhammad Ali, My Lindh, Jonas Nobel, Eric Magassa, Olof Marsja, Fatima Moallim, Alex Rosa, Chun Lee Wang Gurt, Yemisi Wilson och Ruben Wätte. Curator Johanna Uddén, co-curator Martina MacQueen.

 • Hospitalet, UlleråkerUlleråkersvägen 40 A, Uppsala
 • 21 augusti–5 septemberDygnet runt
 • Gratis
 • Läs mer
 • Ett träd ingen skog

  Bergslagen Inom ramen för Skogen mellan oss samarbetar Konstfrämjandet Bergslagen och NorART i och med utställningen ”Ett träd ingen skog”. Utställningen pågår i konsthallen Bryggeriet mellan 19/6 och 1/8. Välkomna!

  Läs mer
 • Vad är en skog?

  Vad är en skog? Vad är en kolbädd? Vad är naturvård, eller för all del vad är en soptipp? I Tiveden har konstnären Anna Bergström utforskat ett av traktens kalhyggen i samband med byggandet av ett landartverk.

  Läs mer
 • Känn en bygd – vandring kring Rogsån

  Dalarna Konstnären Lina Sofia Lundin bjuder in till en vandring i skogs- och ålandskapet vid Rogsjön norr om Falun.

  Läs mer
 • Holy Wood / Marc Broos

  Värmland Kolonialism är att erövra, ockupera, kontrollera och exploatera områden. Under tjugo års tid promenerade vi varje dag i den vackra gamla orörda skogen, kyla, sol och regn och snö, sommar, vinter , vår och höst.

  Läs mer
 • Nytt residensprogram för bildkonstnärer i arkivmiljö

  Stockholm Konstfrämjandet Stockholm och Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek lanserar ett gemensamt residensprogram för bildkonstnärer. Först ut blir konstnären Ingela Johansson. Syftet är att utveckla infrastrukturerna för konstnärlig produktion och skapa nya möten mellan arbetarhistoria och bildkonst.

  Läs mer
 • Sara Nielsen Bonde på Galleri Svarta Gran

  Dalarna I utställningen URHOLKAT arbetar Sara Nielsen Bonde med trädets materialitet. Hennes skulpturer flyttar gränserna för hur trädets beståndsdelar uppfattas, där hon med ett analytisk sätt dissekerar och hopsätter barken och kärnveden på nytt, och byter ut det organiska material mot industrialiserade.

  Läs mer