Konstfrämjandet Uppland

2

Konstfrämjandet Uppland

SyskonSKAP

SyskonSKAP är en kreativ plattform i Gottsunda. Här får barn och unga prova på olika konstnärliga uttryck och även göra studiebesök.
SyskonSKAP är en kreativ plattform i Gottsunda. Här får barn och unga prova på olika konstnärliga uttryck och även göra studiebesök.

SyskonSKAP är ett konstpedagogiskt projekt inom Konstfrämjandet Uppland. Tillsammans med deltagarna gör vi konstnärliga workshops, tittar på film och deltar i utvecklingen av Gottsunda.

Ingen anmälan. Gratis!

 

 

SyskonSKAP Mini 7–12 år onsdagar kl 16–18
SyskonSKAP Midi 13–17 år tisdagar kl 16–18
SyskonSKAP Maxi 18–25 år torsdagar kl 18–20

 

Plats: 18 augusti–6 september är vi i Marknaden i Gottsunda centrum. Från 7 september är vi i Stugan, Peterson Bergers väg 19, Gottsunda.

Vår verksamhet följer skolterminerna och vi har inga träffar under skolloven.

Ledare: Mireya Monserrat Escanilla, Anna Glantz, Yolanda Monserrat och Jilia Fahti.

 

För frågor om SyskonSKAP, kontakta Mireya Monserrat Escanilla, konstnärlig ledare, tel: 0763909081.

Syftet är att inspirera barn och unga att ta kontrollen över sin personliga utveckling och roll i samhället. SyskonSKAP vill bidra till en ökad känsla av egenmakt och självförtroende hos unga genom estetiska processer och pedagogiska samtal.

En annan viktig del är att öka intresset för konst hos unga i Gottsunda, och minska avståndet mellan professionella konstutövare och den nya generationen kreatörer som finns i stadsdelen. SyskonSKAP verkar för att fler unga från Gottsunda får upp ögonen för kultur som yrkesområde, och att fler Gottsundabor tar plats i konstvärlden.

SyskonSKAP drivs av Konstfrämjandet Uppland och finansieras av Uppsala kommun. Verksamhetens stöds av Studiefrämjandet och Rädda barnen.