UNDER — övernattning och visning 28-29 maj

Foto: Trishula Littler

Nu visar vi återigen Jenny Sunessons soldrivna ljudinstallation UNDER med vandring och övernattning i Florarnas naturområde med mat och samtal. Verket visades hösten 2021 och ingick i Konstfrämjandets projekt Skogen mellan oss.

Helgen den 28-29 maj
28 maj kl 15:00 – 29 maj kl 10:30.

Medverkande:
Jenny Sunesson, konstnär, Stefan Skoglund, naturguide, Marie Kvarnström, biolog, Eva Björkman, intendent, projektledare Konstfrämjandet Uppland

Arrangör: Konstfrämjandet Uppland med stöd av Region Uppsala och Folkrörelsernas Konstfrämjande.

OBS! Begränsat antal platser!

Anmälan: eva.bjorkman@konstframjandet.se
Skriv ditt telefonnummer i mailet.

Arrangemanget är helt väderberoende. Vid ösregn ställs det in.

För dig som inte vill övernatta hänvisar vi till kortare visningar av verket den 22/5.

Praktisk information:

Samling kl 14:45 Forsvik, Österbybruk söder om naturreservatet.

Vi reser våra tält och därefter leder Stefan Skoglund en ca 4 km lång vandring i Florarnas område där även biologen Marie Kvarnström medverkar. Vi övernattar sedan i närheten av den plats där ljudinstallationen finns och vid soluppgången promenerar vi till platsen och tar del av verket. Övernattning sker i eget tält. En enklare vegansk middag och frukost kommer att serveras. Ta med eget fika till vandringen. Efter frukost avslutar vi med gemensam städning av platsen där vi övernattat. Läs mer om verket längre ner!

Detaljerad information gällande övernattning, koordinat för Samlings/parkeringsplatsen skickas ut till de som anmäler sig.

Det finns ingen kollektivtrafik till samlingsplatsen. Du behöver ta dig dit med egen bil eller samåka med någon.

Installationen finns på plats endast den 28-29/5 samt visningarna den 22/5.

Varmt välkomna!

OM UNDER

UNDER (2021) är en platsspecifik, soldriven ljudinstallation skapad utifrån konstnären Jenny Sunessons personliga undersökning av naturområdet Florarna, vars sydvästra hörn är beläget nära hennes eget hem i Örbyhus i Norra Uppland.

Under nära ett års tid och stundtals påfrestande förhållanden utforskade Jenny Florarnas underjordiska ljudvärld. Med hjälp av kontaktmikrofoner beroende av solkraft undersöker hon det elektroniskas möjliga samexistens med området.

Under processen utmanar konstnären sin egen relation till skogen och sitt objektifierande av den när hon spelar in. Men det visar sig snart att en arbetsprocess där solen helt styr ljudinspelningarna inte kan bli det verktyg hon tänkt sig för att bättre förstå skogen.

Istället är det i det osentimentala, myggsvettiga svidandet – och under den gnisslande interaktionen med miljön som glimtar av samförstånd och ömsesidighet mellan skog, maskin och människa uppstår.

UNDER är en del av den interregionala satsningen Skogen mellan oss och konstprojektet Solar Sonic Communities där andra auto-etnografiska verk ingår.

Jenny Sunesson (f. 1973) är en konstnär som verkar inom områden som field recording, konceptuell text-och ljudkonst, live collage och video. Inom sitt arbete använder hon platsen och sitt eget liv som scen för att undersöka nutidssamhällets normer och hierarkier. Omfattande kartläggningar och research utgör grunden i sökandet efter alternativa speglingar och rekonstruktioner.

Jenny är i grunden journalist, men utbildade sig senare vid Dramatiska institutets radiolinje och anslöt sig till Elektronmusikstudion i Stockholm (EMS). Hon bodde länge i Storbritannien men är sedan 2012 baserad i Örbyhus. Hon har fått ett stort antal verk-beställningar och stipendier och hennes verk har spelats i konsert- och gallerisammanhang både i Sverige och utomlands.

Visa alla